Arabic Article Follows ⬇️
Archbishop Hosam Naoum, the Anglican Archbishop in Jerusalem, presided over the Eucharist at St. Paul’s Church in Al Ashrafieh – Amman Jordan, on Sunday morning September 3rd 2023. Rev’d George Kopti, and his wife Mary, Rev’d Jamil Monir Khader, and his wife Sandy, members of the vestry, and members of the parish attended the service. In the service, Bishop Naoum confirmed a group of adolescents from the congregation of St. Paul’s Church, and from St. Luke’s Church – Marka, and the Savior Church – Zarqa. Rev’d Kopti welcomed Archbishop Naoum and all who were present.
In his sermon, Bishop Naoum addressed the confirmands highlighting the importance of love, living by the commandments, and the fruits of the Holy Spirit. He said: “Go into the world accompanied by the prayers of your parents, loved ones, Godparents, parish, rector, and bishop. May you bear the fruits of the Holy Spirit in your lives, so that all may know that you are the disciples of Jesus Christ. Amen.”
A lady also came forward and offered thanksgiving for the birth of her twin children, who were blessed by Bishop Naoum in front of the Altar. After the service, Bishop Naoum visited the House of the Elderly, accompanied by Rev’d Kopti, where he prayed and gave communion to the residents of the home.
Afterward, a reception was held in honor of Bishop Naoum and the confirmands.
كنيسة مار بولس في الأشرفية عمان تحتفل بخدمة التثبيت بوضع أيدي رئيس الأساقفة حسام نعوم يوم الأحد 3/9/23
ترأس رئيس الأساقفة الأنچليكاني في القدس المطران حسام نعوم خدمة الشّركة المقدّسة في كنيسة القديس بولس في الأشرفية – عمان الأردن، وذلك صباح يوم الأحد 3/9/2023. بحضور كاهن الرعية القس جورج القبطي وعقيلته ماري والقس جميل خضر وعقيلته ساندي، والعمدة الرعوية وأبناء الرعية. خلال خدمة القداس منح رئيس الأساقفة نعوم سر التثبيت والمناولة الإحتفاليّة لعدد من أبناء وبنات الرعيّة بالإضافة إلى عدد من رعيّتي القديس لوقا في ماركا والمخلص في الزرقاء. رحّب القس القبطي برئيس الأساقفة نعوم وبجميع الحضور.
قدّم المطران نعوم كلمة تشجيعيّة روحيّة خاصّة للمتقدّمين للتّثبيت، تحدّث فيها عن المحبة وحفظ الوصايا ومواهب الروح القدس. وختمها قائلاً لهم: “اذهبوا إلى العالم مع صلوات أهلكم وأحبّائكم وعرّابيكم ورعيّتكم وراعيكم وأسقفكم، لتحملوا ثمار الروح القدس في حياتكم، فيعلم الجميع أنّكم تلاميذ الرب يسوع المسيح. آمين”
كما وقدّمت سيدة الشّكر بعد الولادة، واستقبل المطران نعوم وبارك الطفلين عند مذبح الكنيسة.
وبعد خدمة القداس زار المطران برفقة راعي الكنيسة منزل الشيوخ قرب الكنيسة، رفع الصلاة وناول النزلاء جسد المسيح.
ثمّ شارك الجميع بالضيافة في قاعة الكنيسة على شرف رئيس الأساقفة ومجموعة المثبّتين.