Arabic Article Follows ⬇️
Bishop Hosam Naoum, the Anglican Archbishop in Jerusalem, officiated over a special prayer service for Christian Unity at St. George the Martyr’s Cathedral in Jerusalem on the evening of Sunday, January 22nd, 2023. Present in the service were bishops, clergy, monks, and nuns from different denominations, as well as a group of the clergy of the Diocese and the Cathedral. The service was also attended by laity from the different churches in Jerusalem. The service was comprised of different readings, prayers, hymns, and the lighting of candles. After the Gospel was read by His Grace Archbishop Adolfo Tito Yllana, the Apostolic Delegate in Jerusalem, Bishop Naoum gave a sermon on the parable of the Good Samaritan (Luke 10: 25- 37,) and derived from this year’s theme for the week of prayer for Christian unity: “Do good; seek justice (Isaiah 1: 17).” This service is part of the yearly program for the week of prayer for Christian unity that is held at the churches in Jerusalem
ترأس رئيس الأساقفة الأنچليكاني في القدس المطران حسام نعوم خدمة صلاة خاصة من أجل وحدة المسيحيين في كاتدرائية القديس جورج الشهيد في القدس مساء يوم الأحد 22/1/2022، بحضور أساقفة وكهنة ورهبان وراهبات من كنائس القدس المختلفة، ومن رعاة الكاتدرائية والمطرانية، وجمع غفير من المؤمنين من جميع كنائس المدينة المقدّسة القدس. تخلّلت الخدمة قراءات وصلوات وترانيم وإضاءة شموع. وبعد قراءة نصّ الإنجيل المقدس من قِبل القاصد الرّسولي في القدس المطران ادولفو تيتو ايلانا، قدّم المطران نعوم تاملاً عن مثل السّامريّ الصّالح (لوقا 10: 25-37) ومستوحى من موضوع هذا العام لأسبوع الصّلاة من أجل وحدة المسيحيّين، “تعلّموا الإحسان واطلبوا العدل” (إشعياء 1: 17).
كانت هذه الخدمة ضمن البرنامج السّنوي لأسبوع الصّلاة العالمي من أجل وحدة المسيحيّين والذي يقام في كنائس القدس.