Arabic Article Follows ⬇️
His Grace Bishop Hosam Naoum, the Anglican Archbishop in Jerusalem, participated in the Requiem Mass for Pope Emeritus Benedictus XVI at the Holy Sepulchre in Jerusalem on Tuesday Morning January 10th, 2023. The service was attended by the Heads of Churches in Jerusalem and their representatives, and also by clergy, monks, nuns, and the diplomatic corps and the various congrigations in Jerusalem.
His Beatitude Pierbattista Pizzaballa, the Catholic Patriarch of Jerusalem, presided over the Solemn Requiem Mass, and the Very Rev Fr. Francesco Patton, the Custos of the Holy Land, gave the sermon. After the service, Archbishop Naoum and the Anglican delegation offered their condolences on behalf of the Anglican Diocese of Jerusalem, and Bishop Naoum was present with the Heads of Churches at the Latin Patriarchate to receive all who came to offer their condolences.
Photos: Fr Don Binder
شارك غبطة رئيس الأساقفة الأنچليكاني في القدس المطران حسام نعوم في خدمة القداس الإلهي التّذكارية لقداسة البابا الفخري بندكتس السّادس عشر في كنيسة القيامة في القدس، صباح يوم الثلاثاء الموافق 10/1/2023، بحضور رؤساء وممثّلي كنائس القدس، وجمع غفير من الكهنة والرّهبان والرّاهبات، وشخصيات من السلك الدبلوماسي، وابناء الرعايا المختلفة في القدس.
ترأس القدّاس لراحة نفس البابا بندكتوس غبطة البطريرك بييرباتستا بيتسابالا بطريرك القدس للاتين، وقدّم العظة قدس الأب فرنشيسكو باتون حارس الأراضي المقدّسة. وبعد القداس قدّم رئيس الأساقفة نعوم والوفد الاسقفي المرافق له واجب العزاء باسم المجمع الكنسي لأبرشيّة القدس الأنچليكانية الأسقفية، واستقبل المطران نعوم مع رؤساء الكنائس المعزّين في صرح البطريركيّة اللاتينيّة.