Arabic Article Follows ↓
Archbishop Hosam Naoum, the Anglican Archbishop in Jerusalem, participated in the Solemn Eucharist at the Lichfield Cathedral in the United Kingdom, on Monday Evening November 7th, 2022. Bishop Michael Ipgrave, Bishop of Lichfield, presided over the Service. Dean Adrian Dorber, the Dean of the Cathedral, and a number of bishops, priests, and deacons participated in the Service. The Service was to dedicate the new Altar at the new Shrine of St. Chad at the Cathedral, in preparation to receive some of the Saint’s Relics.
During the service, Archbishop Naoum participated in blessing the icons. He also participated in the dedication of the Altar by anointing it with chrism oil and marking the sign of the Cross on it.
Mrs. Rafa Qafiti Naoum and Rev’d Canon Don Binder, who are accompanying the Bishop in his travels, also attended the Service.
شارك رئيس الأساقفة الأنچليكاني في القدس المطران حسام نعوم في خدمة الشركة المقدسة الإحتفالية في كاتدرائية لتشفيلد الأنچليكانية في مركز انچلترا، مساء يوم الإثنين 7/11/2022. حيث ترأس القداس أسقف لتشفيلد المطران مايكل ابچريف بحضور ومشاركة القس العميد ادريان دوربر وعدد من الأساقفة والكهنة والشمامسة وجمع غفير من المؤمنين. وذلك بمناسبة تكريس مذبح جديد في مزار القديس تشاد الجديد داخل الكاتدرائية، تحضيراً لاستقبال ذخائر القديس في اليوم التالي.
خلال خدمة العبادة بارك رئيس الأساقفة نعوم الايقونات وبخّرهم ثم شارك في تكريس المذبح اذ مسحه بزيت الميرون المقدّس ورسم عليه إشارة الصليب.
حضرت الخدمة أيضاً السيدة رفاء قفعيتي نعوم والقس الكنن دون بيندر اللذان يرافقان المطران في سفره.