Arabic Article Follows ↓

His Grace Archbishop Hosam Naoum, the Anglican Archbishop in Jerusalem, received an Honorary Doctorate from the Virginia Theological Seminary on Thursday May 12, 2022, during the 199th Commencement Service, which he attended with His wife Mrs. Rafa Qafiti Naoum. Bishop Naoum received two previous degrees from the same Seminary. He received his M. Div in 2011, and his D. Min in 2020. The Honorary Doctorate was given to honor Bishop Naoum and to show the Seminary’s support for him in his ministry.
It is also worth mentioning that the previous Archbishop of Canterbury, Bishop Rowan Williams also received an Honorary Doctorate, and was the speaker for the service.
كلية اللاهوت في فرجينيا تمنح المطران حسام نعوم الدكتوراة الفخرية في 12/5/2022
تسلّم رئيس الأساقفة الأنجليكاني في القدس المطران حسام نعوم شهادة الدكتوراة الفخرية في كلية فرجينيا للاهوت يوم الخميس 12/5/2022 خلال حضوره برفقة عقيلته السيدة رفاء قفعيتي نعوم، حفل التخرّج العام لهذة السّنة الاكاديمية. المطران نعوم كان قد تخرّج من نفس الجامعة مرتين، في عام 2011 أنهى الماجستير في الدراسات اللاهوتية وفي عام 2020 الدكتوراة في اللاهوت والخدمة. شهادة الدكتوراة الفخرية تُعتبر تكريماً للمطران نعوم ودعماً لخدمته أسقفاً في الكنيسة.
يُذكر أنّ من بين الذين تم تكريمهم بالدكتوراة الفخرية، كان رئيس أساقفة كانتربري السابق روان ويليامز الذي كان خطيب الحفل.