Arabic Article Follows ↓
The American Friends of the Episcopal Diocese of Jerusalem (AFEDJ) organised a special event to support the Diocese of Jerusalem, under the patronage of Archbishop Hosam Naoum, the Anglican Archbishop in Jerusalem, at St. Paul’s Episcopal Cathedral in Boston in the State of Massachusetts, on Thursday October 14th, 2021. Bishop Alan Gates, the Bishop of Massachusetts, and the Very Rev’d Amy McCreath, the Dean of St. Paul’s Cathedral, were present and welcomed Bishop Naoum, expressing how happy they are to welcome his Grace. Also present in the event were, Bishop Gregory Rickel, the Bishop of Olympia, and the Chair of the Board of Trustees of the AFEDJ, Bishop Barry Beisner, the former Bishop of Northern California, Mr. John Lent, the Executive Director of the AFEDJ, and others from AFEDJ and other supporters.

The aim of this event was to gather donations for the Diocese of Jerusalem and its institutions in general, and for the Holy Land Institute for the Deaf and Deaf-blind (HLID) in particular, through the “walk with a child” initiative, by sponsoring a student.

Bishop Naoum talked about the general situation in the Middle East Region, and in the Diocese in particular.

At the end of the event a reception was held in honour of Bishop Naoum, who in this visit brought Jerusalem to the AFEDJ. In the reception the fundraising commenced.
القدس – المكتب الاعلامي – مطرانية القدس الأسقفية ١٦/ ١٠/ ٢٠٢١
رئيس الأساقفة حسام نعوم يرعى حفل جمع تبرعات لمطرانية القدس، في بوسطن ماسيتشوستس يوم الخميس ١٤/ ١٠/ ٢٠٢١
نظّمت جمعية “أصدقاء مطرانية القدس الأسقفية” الأمريكية، حدثاً خاصاً من أجل دعم مطرانية القدس، تحت رعاية وحضور رئيس الأساقفة الأنچليكاني في القدس المطران حسام نعوم، في كاتدرائية القديس بولس الأسقفية في بوسطن بولاية ماسيتشوستس، يوم الخميس ١٤/ ١٠/ ٢٠٢١ بحضور أسقف ماسيتشوستس المطران الان چيتس وعميد الكاتدرائية القس ايمي ماكريث، اللذان رحّبا بالمطران نعوم واعربا عن سعادتهما في استقباله، وحضر أيضا المطران چريچوري ريكل، أسقف اوليمبيا ورئيس مجلس أمناء الجمعية والمطران باري بايزنر أسقف شمال كاليفورنيا السابق، والسيد جون لينت المدير التنفيذي للجمعية، وغيرهم من أعضاء الجمعية والداعمين لها.
كان هدف هذا الحدث، جمع تبرعات لمطرانية القدس ومؤسساتها بشكل عام ولمؤسسة الأرض المقدسة للصم والصم الكفيف بشكل خاص، بواسطة حملة “السير مع طفل” وهي عبارة عن مشرع تبنّي طفل عن بعد.
القى المطران نعوم كلمة الحفل الرئيسية، حيث شكر أعضاء الجمعية الأصدقاء وجميع الداعمين على محبتهم واهتمامهم بالمطرانية ومؤسساتها.
كما وتحدث المطران نعوم عن الوضع الراهن في منطقة الشرق الأوسط وخاصة في الأبرشية المقدسية.
وفي الختام شارك الجميع بحفل استقبال على شرف المطران نعوم الذي في هذه الزيارة، كأنّه أحضر القدس معه إلى الأصدقاء في امريكا، وخلال الحفل بدأت حملة التبرعات وتجنيد الأموال.