Arabic Article Follows ↓

Archbishop Naoum issues Appeal for Repairs of St. Peter’s, Jaffa

Today, Archbishop Hosam Naoum and his staff met Fr. Kevin and Jen Cable at St. Peter’s, Jaffa, to inspect the historic church in preparation for repairs and renovations. While church services there dwindled after the War of 1948, finally ending in the 1980s, Fr. Kevin and Jen have newly arrived in Jaffa to take charge of its reopening. Their ministry will be to the Anglican presence in Jaffa-Tel Aviv, which consists mostly of the diplomatic staff of embassies in countries where the Anglican Communion is strong.

Yet the church building is badly in need of repairs after vandalism has led to pigeons invading the sanctuary, making it uninhabitable.

Phase one of the renovations will focus on repairing and restoring the vandalized windows of the church ($25k), clearing the exterior grounds and deep cleaning the hazardous waste inside ($10k), and renovating the deteriorated walls and ceiling of the office at the rear of the building ($15k). Future renovations will repair the damage to the ceiling, upgrade the electrical system to modern code, and furnish the church sanctuary and nave.

In order to expedite these repairs and renovations, Archbishop Naoum is issuing an appeal to raise the $50k needed for the first phase of the project. Donations can be made directly to the Diocese of Jerusalem or through one of our international partners, following the instructions found on the donations page of the Diocesan Website:

On that same trip, Archbishop Naoum inspected some recent work done on the Anglican Cemetery in Jaffa, which is owned by the Diocese of Jerusalem.

القدس – المكتب الاعلامي – مطرانية القدس الأسقفية ٢٢ / ٠٩ / ٢٠٢١

 

رئيس الأساقفة حسام نعوم يوجّه نداءً من أجل ترميم كنيسة القديس بطرس في يافا

التقى رئيس الأساقفة المطران حسام نعوم وطاقمه مع الأب كيفن كيبل وعقيلته جين، في كنيسة القديس بطرس في يافا، يوم الأربعاء 22/09/2021، لتفقد الكنيسة التاريخية وذلك استعدادًا للإصلاح والترميم. تضاءلت الخدمات الكنسية هناك منذ حرب 1948، وانتهت بعدها في الثمانينات من القرن الماضي. الأب كيفن وجين وصلا حديثاً إلى يافا لإعادة فتح الكنيسة بعد الترميم. ستُقام الخدمات الكنسية للحضور الأنجليكاني/الأسقفي في منطقة يافا، الذين غالبيتهم من الموظفين الدبلوماسيين في السفارات، خاصة الذين في بلادهم حضور قوي للكنيسة الأنجليكانية.

مبنى الكنيسة في حاجة ماسة إلى الترميم والصيانة بعد التعدّي عليها الذي أدّى إلى دخول الطيور مما جعل المكان غير صالح للاستعمال.

في المرحلة الأولى من الترميم سيكون التركيز على الأمور التالية: أولاً إصلاح نوافذ الكنيسة المُكسّرة وإعادة تأهيلها (25 ألف دولار)، ثانياً تنظيف وترتيب باحة الكنيسة الخارجية، وتطهير وتعقيم داخل مبنى الكنيسة (10 آلاف دولار)، ثالثاً ترميم السقف والجدران المترهّلة في المكتب في القسم الخلفي من المبنى (15 ألف دولار).

بينما تشمل أعمال الترميم في المرحلة القادمة: تصليح الأضرار التي لحقت بالسقف، وتحديث التمديدات الكهربائية كي تتلاءم مع شروط الأمان والسلامة. وتأثيث الكنيسة ومرافقها.
المطران نعوم يوجّه نداءً لتجنيد الأموال اللازمة لتنفيذ المرحلة الأولى من مشروع الترميم التي تبلغ 50 الف دولاراً حتى نتمكّن من البدء في العمل قريباً.

بإمكانكم التبرع مباشرة الى مطرانية القدس أو من خلال شركائنا الدوليين. نرجو اتباع التعليمات الموجودة على صفحة التبرعات في موقع المطرانية التالي:

على هامش زيارة كنيسة يافا، تفقد المطران نعوم أيضاً الأعمال التي تم إنجازها مؤخرًا في المقبرة الأنجليكانية في يافا، التابعة للمطرانية.